پشتیبانی و مشاوره: 66403111 - 021
0 item:
 x 

سبد خرید شما خالی است!

در این مرحله از فرآیند چاپ تمامی خدمات چاپی چه به صورت افست باشد، چه دیجیتال انجام می‌پذیرد. در واقع اصلی‌ترین مرحلۀ چاپ همین است و در آن فایل‌های طراحی شده در مرحلۀ قبل از طریق رابط‌های چاپ به سطوح چاپی مورد نظر انتقال می‌یابند. در شیوۀ چاپ مستقیم مانند چاپ دیجیتال این مرحله سرعت بیشتری دارد. این مرحله از کار چاپ بسته به نوع کار، حجم کار، نوع مادۀ چاپی، رنگ‌های انتخاب شده و نوع دستگاه‌ها و تجهیزات مورد استفاده به شیوه‌های مختلفی انجام می‌گیرد

مراحل فرآیند چاپ در روش افست

مرحلۀ چاپ: روش کار در این بخش در فرآیند چاپ افست که لیتوگرافی نامیده می‌شود، به این ترتیب است که فایل‌های طراحی شده و آمادۀ چاپ از طریق صفحات آلیاژی مخصوصی به نام زینک یا پلیت و با توجه به چهار رنگ اصلی چاپ یعنی زرد، مشکی، ارغوانی و آبی فیروزه‌ای به سطوح چاپی انتخاب شده منتقل می‌شوند. در این قسمت باید به تعداد رنگ به کار رفته، زینک‌ها آماده و به واحد چاپخانه فرستاده می‌شوند.

مراحل فرآیند چاپ در روش دیجیتال 

مرحلۀ چاپ: اصلی‌ترین تفاوت چاپ افست و دیجیتال در این مرحله است که تقریباً اکثر بخش‌ها در چاپ دیجیتال حذف شده و به همین دلیل است که چاپ دیجیتال با سرعت بیشتری انجام می‌گیرد. وظیفۀ این بخش این است که پس از هماهنگ کردن رنگ‌ها براساس اینکه چاپ دیجیتال با چه روشی انجام می‌گیرد یعنی لیزری، نوری، جوهرافشان، حرارتی و یا الکتروگرافی باشد دستگاه مخصوصی مورداستفاده قرار می‌گیرد. مثلاً در لیزری مارکرهای لیزری، در نوری شعاع‌های نوری و یا در روش الکتروگرافی تونر و یا جوهرهای مخصوص برای انتقال فایل چاپی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

چاپ افست

چاپگر افست (Offset Printing) با نام لیتوگرافی افست نیز شناخته می‌شود.

تکنولوژی های بکار رفته در چاپ افست، از زینک های آلومنیوم ساخته شده است، که برای انتقال تصویر بر روی کاغذ از سیلندر بلنکت (پتو) استفاده و سپس تصویر بر روی کاغذ پرس می‌شود.به این عمل، چاپ آفست می‌گویند، زیرا جوهر مستقیماً بر روی کاغذ منتقل نمی‌شود.در چاپگرهای افست، فایل ارسال شده به چهار رنگ تشکیل دهندۀ CMYK تقسیم می‌شود و این رنگ ها بر روی سطح ورقۀ آلومنیومی چاپ می‌شود.چاپ افست، با عملکردی روان و آسان، در زمینۀ استفاده از آن نیز، نمرۀ بالای راحتی در استفاده را نیز در دست دارد، چراکه تنظیمات آسانی دارد و کار با آن دشوار نیست.

عملکرد چاپ افست

چاپگرهای افست، به علت نوع مهندسی پیچیده ای که دارند، نیازمند توضیحات طولانی و پیچیده ای دارد که خود نیز مقاله ای جدا را می‌طلبد.به همین علت، به طور خلاصه، نحوۀ کارکرد دستگاه چاپ افست را در ادامه مشاهده می‌فرمایید.در چاپگرهای افست که با چهار رنگ اصلی CMYK سروکار دارد، جنس سطح زینک به هیچ عنوان مرکب را به خود جذب نمی‌کند، با این وجود، آب می‌تواند به آن جذب شود و جنس بخش پلیمری برعکس عمل می‌کند.غلظت زینک بسته به تصویری که با مواد پلیمری بر سطح آن نقش می‌بندد، تعیین می‌شود و بستۀ مرکب را از غلطک جذب می‌کند و در سایر بخش ها فقط مرطوب می‌شود.سپس این رنگ جذب شده، به غلطک پایینی انتقال می‌یابد که از جنس لاستیک است و در نتیجه، این غلطک هم بر روی کاغذ می‌چرخد و مرکب را به سطح کاغذ منتقل می‌کند. غلطک زیرین، نقش فشار دادن کاغذ به غلطک پلاستیکی را برعهده دارد.

انواع چاپ افست        

چاپگرهای افست از لحاظ بزرگ ترین اندازه ای که امکان چاپ آن را دارند، نامگذاری می‌شود.این استانداردها، از استانداردهای ساخت جهانی تبعیت می‌کنند و در تمام دنیا، یکدست و ثابت است.مقیاس نامگذاری حداقل از «یک ورق» شروع می‌شود و کوچک ترین اندازه این مقیاس، ۳۵*۵۰ سانتی متر می‌باشد.

دستگاه های چاپ افست با نام های GTO، ۲ ورقی، ۴.۵ ورقی، رول نامگذاری شده اند که هرکدام از آن ها، بسته به نحوۀ قابلیت هایشان، استفاده های گوناگونی را دربر می‌گیرند.

دستگاه چاپ افست GTO، کم هزینه ترین و بهترین گزینه برای چاپ در تیراژ پایین (۵۰۰۰ صفحه)

است.

این دستگاه می‌تواند مقایس ۲۵*۳۵ سانتی متر را چاپ کند. دستگاه چاپ افست ۲ ورقی، با اندازه سیلندر

 ۵۰*۷۰ سانتی متر است، که در بازار ایران نیز طرفداران بیشتری نسبت به مدل های دیگر دارد، چراکه تقاضای چاپ آن در این اندازه، به مراتب بالاتر از سایر اندازه ها می‌باشد.

کاغذهایی با اندازۀ ۴۵*۶۰ سانتی متر که ۱.۵ ورقی می‌باشند نیز با این دستگاه قابلیت چاپ دارند. دستگاه چاپ افست ۴.۵ ورقی، به اندازۀ ۷۰*۱۰۰ سانتی متر است که در حال حاضر، بزرگترین اندازه برای چاپ افست است.به طور معمول، پروژه های بزرگ و با تیراژ بالا، با این دستگاه چاپ می‌شوند و اندازه کاغذ ۹۰*۶۰ سانتی متر نیز با این دستگاه چاپ می‌شود.دستگاه چاپ افست رول، برای پروژه های بزرگ استفاده می‌شود که در دو نوع رول-فد و شیت-فد وجود دارد که عمدۀ تفاوت آن، در نوع تغذیه کاغذ آن است.در چاپ رول، کاغذها بصورت رول های پیوسته وارد دستگاه می‌شود که معمولا حدود ده تن وزن دارند. همچنین کیفیت چاپ دستگاه شیت از رول به مراتب بالاتر است.

تفاوت چاپ افست با چاپ دیجیتال

برای شناخت تفاوت میان چاپ افست و چاپ دیجیتال، در ابتدا باید چاپ دیجیتال را بشناسیم.در اوایل دهه ۱۹۹۰، یک بازرگان آلمانی به نام یوهانس گوتنبرگ، مطبوعاتی را ایجاد کرد که به واسطۀ آن، تولید انبوه کتاب را آغاز کند.تکنولوژی بکار رفته در چاپ این کتاب ها، با استفاده از چاپ دیجیتال بود که به سرعت در بازار نشر و چاپ، مورد استقبال قرار گرفت.بدین ترتیب، چاپ دیجیتال به دنیای چاپگرها ورود پیدا کرد و در مدتی کم، جای خود را در میان چاپ های قدیمی همچون چاپ افست پیدا کرد.چاپ دیجیتال، برخلاف مدل افست، با استفاده از ماتریس ها، هر تصویر را بصورت مجموعه ای از پیکسل ها در می‌آورد و با همان کیفیتی که دیده می‌شوند، به چاپ می‌رساند.معمولاً از چاپ دیجیتال، برای تیراژهای کم تعداد استفاده می‌کنند که با چاپگرهای لیزری یا جوهرافشان انجام می‌شود.

به علت در دسترس بودن چاپ دیجیتال، برای هر دو استفادۀ خانگی و صنعتی، می‌تواند مورد بهره برداری قرار بگیرد و باتوجه به پیشرفت روزافزون تکنولوژی، آیندۀ خوبی برای چاپ دیجیتال ترسیم می‌شود؛با این وجود، تفاوت های بسیاری در میان چاپ افست و دیجیتال وجود دارد، که هرکدام مزایا و معایبی را دربر می‌گیرند که باتوجه به نحوۀ استفاده، هرکدام بر دیگری ممکن است ترجیح داده شوند.

از چندین منظر، می‌توان تفاوت های چاپ دیجیتال و چاپ افست را مورد بررسی قرار داد:

۱نوع کاغذ: در چاپ افست می‌توان از هر نوع کاغذی استفاده کرد و محدودیتی از نظر نوع، جنس و گرماژ وجود ندارد. اما در چاپ دیجیتال، از هر نوع کاغذی نمی‌توان استفاده کرد که این یکی از معایب

بزرگ چاپ دیجیتال به شمار می‌آید.

۲هزینه: همانطور که بالاتر نیز اشاره شد، در تیراژهای کم تعداد، چاپ دیجیتال از لحاظ هزینه به صرفه تر از چاپ افست می‌باشد اما در پروژه های بزرگ تر، قطعاً چاپ افست، بهترین گزینه است.

۳سرعت: در تیراژهای کم تعداد، سرعت چاپ دیجیتال بالاتر از چاپ افست می‌باشد اما با افزایش تعداد نسخه ها، سرعت افست بسیار بالاتر از دیجیتال است. به همین دلیل، اگر به صورت فوری نیاز به چاپ داشته باشید، چاپ افست گزینه خوبی به شمار نمی‌آید.

۴کیفیت: کیفیت چاپ تکرنگ مشکی در دیجیتال بهتر از کیفیت آن در افست می‌باشد. اما قضیه، در چاپ چهار رنگ CMYK برعکس می‌باشد، به صورتی که چهار رنگ اصلی در چاپگر افست، کیفیت به مراتب بهتر و بالاتری را نسبت به چاپگر دیجیتال دارد.

۵دقتدقت هر دو دستگاه، تفاوت زیادی با یکدیگر ندارند و در این پارامتر، دقتی مشابه با یکدیگر دارند.

۶حساسیت زینک: در چاپگر افست، صفحات آلومنیوم یا همان زینک، ممکن است به مرور زمان با توجه به برخی واکنش های شیمیایی دچار حساسیت شوند و منجر به تعویض زینک گردد که در این صورت، شامل بالا رفتن هزینه چاپ می‌شود.

۷مقایس کوچکمحدودیت چاپ افست، در مقیاس های کوچک خودش را نشان می‌دهد، چراکه صرف ندارد این نوع چاپ را در مقیاسی کوچک به کار گرفت. البته دقت داشته باشید، در صورت استفاده از چاپ افست در مقیاس پایین، بازهم کیفیت بالا را دریافت خواهید کرد، اما از لحاظ اقتصادی هزینۀ بالایی را می‌طلبد.

کاربردهای چاپ افست

از تاثیرگذاری بر روی صنعت نشر و کتاب گرفته، تا استفادۀ آن در صنعت و محصولات مصرفی، چاپ افست کاربردی وسیع و گسترده دارد.

امروزه، چاپ افست در تمامی محصولات روزمره و صنعتی ما تاثیر مستقیم دارد و اکثر محصولات چاپی، با استفاده از چاپگرهای افست، مورد بهره برداری قرار می‌گیرند.چاپ افست را می‌توان در روزنامه روزانه‌مان ببینیم، و همینطور در بسته بندی محصولات و تبلیغات، با بالاترین کیفیت، آن ها را استفاده می‌کنیم و در محصولات مورد استفادۀ ما، بکار گرفته می‌شود.احتمالاً، اگر بخواهیم اولین محصول چاپ افست را که از دو قرن پیش تا کنون، از آن به صورت روزانه استفاده می‌کنیم را نام ببریم، به روزنامه ها باید نگاهی دوباره، این بار از نگاهی چاپی، بیندازیم.حجم تولید بالای روزنامه و دیگر محصولات کاغذی، بدون چاپگرهای افست، امکان پذیر نبود.کتاب ها و مجلات، یکی دیگر از جنبه های زندگی ما هستند که با چاپگرهای افست، به زندگی خود ادامه می‌دهند و ما را از وجود خودشان، بهره‌مند می‌کنند.همانطور که می‌بینید، چاپ افست، خیلی بیشتر از آنچه که فکر می‌کردیم، با زندگی ما پیوند خورده است و از این بابت، باید از چاپگرهای افست، متشکر باشیم.همچنین با استفاده از چاپ افست، می‌توان کتاب های نفیس، اوراق اداری، انواع بروشور، انواع کاتالوگ، تمبر، کارتن مقوایی، پلیت های فلزی، انواع لیبل، انواع فرم، روزنامه، پوستر، نقشه، کارت ویزیت و … مورد استفاده قرار بگیرد.

چاپ یووی

آشنایی با چاپ uv

چاپ یو وی UV نوعی از چاپ دیجیتال است که در آن از اشعه فرابنفش برای فرآیند خشک کردن جوهر استفاده می شود. چاپ یو وی در صنعت چاپ و بسته بندی دارای اهمیت بالایی است؛ چرا که علاوه بر سه ویژگی اصلی سریع خشک شدن، چاپ دقیق و سازگاری با محیط زیست، امکان پرینت باکیفیت‌تر روی محصولات مختلف اعم از انواع کاغذ با گرماژ بالا و مقوا را داراست.

وقتی پرینتر جوهر را روی سطح انتشار می‌دهد، لامپ‌های UV تعبیه شده در دستگاه فورا جوهر را خشک می‌کنند بنابراین جوهر فرصت پخش شدن روی سطح را نخواهد داشت که در نهایت منجر به کیفیت بالای چاپ می‌شود و جزئیات در طرح‌های چاپ شده بسیار دقیق به نظر می‌رسد. به صورت دقیق‌تر، زمانی که جوهر در معرض تابش اشعه فرابنفش قرار می‌گیرد سریعا از مایع به جامد تبدیل می‌شود در حالی‌که تبخیر بسیار کمی از حلال‌ها را شاهدیم. در این حالت مقدار بسیار کمی ترکیب آلی فرار آزاد خواهد شد که حداقل ضرر ممکن را برای محیط زیست به همراه خواهد داشت.

ویژگی‌های ظاهری چاپ یو وی UV

از جمله ویژگی‌های اصلی یو وی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • جوهر یو وی در مقابل تغییرات محیطی همچون آفتاب و آب مقاومت نسبتا بالایی دارد.
  • جوهر یو وی به مرور زمان رنگ پریده نمی‌شود.
  • چاپ UV شکل برجسته و درخشنده‌ای دارد و به سطح مورد استفاده جذابیت بصری خاصی می‌بخشد.
  • چاپ یو وی با توجه به کارکرد و مزایای بسیار ویژه خود، بسیار مقرون به صرفه است.

مزایای چاپ یو وی

همان طور که در بالا اشاره شد، چاپ UV از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است و به دلیل مزایای بسیار ویژه خود مورد استقبال بسیاری از افراد جهت چاپ محصولات چاپی خود قرار گرفته است. از جمله مزایای چاپ یو وی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • هزینه مناسب و به صرفه
  • امکان استفاده در صنایع مختلف و چاپ بر روی بسترهای مختلف از جمله کاغذ،چوب، پارچه...
  • سرعت چاپ سریع
  • خشک شدن سریع کار نهایی
  • کیفیت بالا و چاپ جزئیات
  • مقاومت بالای جنس چاپ شده در برابر رطوبت، گرما، آب و خراشیدگی
  • امکان نوآوری و خلاقیت به دلیل قابلیت استفاده روی سطوح مختلف
  • سازگار با محیط زیست
  • چاپ لایه‌های رنگ مختلف به صورت همزمان

انواع پوشش یو وی

همان‌طور که در مقالات قبلی در ارتباط با انواع پوشش در چاپ صحبت کردیم، پوشش یو وی دارای دو حالت براق و مات است. در این میان به جز دسته‌بندی ذکر شده، دسته بندی دیگری وجود دارد که با توجه به سطح پوشانندگی آن نام‌گذاری شده است. نوع اول یو وی سیلندری تخت و نوع دوم یو وی موضعی برجسته نام دارد.

یو وی سیلندری تخت

در پوشش چاپ یو وی سیلندری تخت، سطح چاپی که همان کاغذ یا مقوا است را از توری سیلک اسکرینی که حاوی مواد UV است عبور داده و تمام کاغذ را آغشته به UV می‌کنند. در این حالت پس از عبور از خشک‌ کن، سطح چاپی مورد نظر با مواد یو وی پوشانده می‌شود.

یو وی موضعی برجسته

یو وی موضعی نوع دیگری از روکش است که با کلیشه مجزا بر روی سطح چاپی قرار گرفته و برخی از نقاط طرح را برجسته‌تر می‌کند. این لایه برجسته باعث می‌شود که حالت سایه ‌روشن و براق بر روی سطح دیده شود که موجب جذابیت بسیار بالای محصول نهایی می‌گردد. چاپخانه جنگل نیز دارای دستگاه مدرن یو وی موضعی بوده که همین امر باعث شده حجم بالایی از سفارشات اختصاصی مشتریان خود را پوشش دهد.

قابل توجه است که ما در مجتمع باماچاپ از لاک یا وارنیش براق و مات برای پوشاندن تمامی طرح چاپ شده در انواع پوشش ها هکچون uv، استفاده خواهیم کرد. این عمل باعث شده تا با ایجاد سطحی محافظبر روی محصول از فرسوده شدن خروجی نهایی در برابر عوامل فرسایشی جاوگیری شود.

واتر بیس

ورنی

برای افزایش کیفیت چاپ پوشش هایی با ویژگی های متفاوت روی آن قرار میگیرد. این لایه نوعی محافظ فیزیکی در برابر ساییدگی، رنگ پریدگی، پوسیدگی و حتی پارگی کاغذ است.ورنی یکی ازین پوشش های کاربردی در چند نوع است. ورنی گرم که در چاپ سیلک اسکرین استفاده می شود و ورنی سرد که در چاپ افست بکار برده می‌شود. از روکش ورنی می‌توان هم به‌صورت موضعی و خاص برای بخشی از سطوح چاپی و هم به‌طور کامل جهت پوشاندن تمامی سطوح استفاده کرد.

فرآیند چاپ لترپرس

لترپرس شامل چندین مرحله از جمله چیدمان، جایگذاری و قفل و چاپ است. در یک نشریه کوچک تمام این مراحل در یک مکان اتفاق می افتد ولی گاهی اوقات در نشریه های بزرگ هر کدام از این مراحل ممکن است دپارتمان خود را داشته باشند.

  • آدرس: تهران - خیابان انقلاب - خیابان 12 فروردین - پایین تر از چهارراه روانمهر - پلاك 238
  • تلفن: 66403111 - 021
  • ایمیل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

نمادهای اعتماد

Please publish modules in offcanvas position.